14. toukokuuta 2012

Persikka-vadelmatäytekakku


Vegaanisten täytekakkujen tekemistä on hankaloittanut hyvän vegaanisen vispikerman puuttuminen - vaan ei enää. Testasin ensimmäistä kertaa Alpron vispikermaa ja olin aivan myyty. Kermassa on hitusen soijan makua, mutta ei läheskään niin paljoa kuin kilpailevien merkkien vastaavissa tuotteissa. Alpro eroaa muista kasviperäisistä kermoista myös siten, että sillä saa tehtyä pysyvät pursotteet. Hip hip hurraa! Toiveisiini on vastattu.


Persikka-vadelmatäytekakku

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 dl öljyä
n. 2,5 dl soijamaitoa

Kostutus:
2 dl nestettä (esim. vettä ja persikoiden sokerilientä)

Täyte:
1 prk Alpron vispikermaa (250 ml)
sokeria
1 iso purkki persikoita (muutama persikanpuolikas jää yli)
200 g vadelmia

Päälle:
1 prk Alpron vispikermaa (250 ml)
sokeria
tomusokeria
vanilliinisokeria

Pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti, öljy ja soijamaito samalla sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.  
Kostuta kakkupohjan kaikki kolme osaa. Vatkaa purkki vispikermaa ja mausta sokerilla. Täytä ensimmäinen kerros persikoilla ja kermalla ja toinen kerros vadelmilla ja lopulla kermalla.
Vatkaa toinen purkki vispikermaa päällystä varten. Lisää sokerit ja päällystä kakku. Viimeistele pursotuksilla.

2 kommenttia:

  1. Moi, jätin sulle haasteen blogiini, vastaile joskus jos huvittaa :)

    http://leafylunch.blogspot.fi/2012/06/kuvia-ja-kysymyksia-keittiosta-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Nami! Olen varmaan pian Suomen ainoa vegaani joka ei ole kokeillut Alpron uutta vispiä, täytyy kyllä ryhdistäytyä!

    VastaaPoista