27. elokuuta 2010

Synttärikakku




Kun näin Keittiö ja puutarha -blogissa mansikka-suklaakakun ohjeen, tiesin heti, että siinä olisi seuraava synttärikakkuni. Ja tässä sitä ollaan: täytän tänään 24 vuotta ja kakku on tehtynä. Kiitos Suvi jälleen loistavasta reseptistä! Käytin tällä kertaa kuorrutteessa marsipaania. Mansikan korvasin vadelmalla ja mustikalla. Olkoot tämä nimeltään prinsessakakku, vaikka ei vihreä olekaan. Tämä oli muuten ensimmäinen tekemäni marsipaanikakku. Marsipaania oli yllättävän helppo työstää. Voi siis tehdä toistekin :)


Prinsessakakku

Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
50 g margariinia
100g tummaa suklaata
4 dl soijamaitoa

Kostutukseen
3 dl mehua

Vadelmakreemi
100 g margariinia
2 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia
5-7 dl tomusokeria

Väliin kreemin lisäksi
200 g mustikoita

Pinnalle
250 g marsipaania

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja suklaa. Lisää soijamaito margariini-suklaaseokseen. Lisää vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Valmista sitten kreemi sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi kuohkeaksi kreemiksi. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes kreemi on sopivan paksuista.

Halkaise jäähtynyt pohja kahtia ja kostuta alempi puoli. Levitä pohjan päälle puolet kreemistä ja mustikat. Laita toinen puoli kakkupohjasta täytteiden päälle, kostuta sekin ja levitä päälle loput kreemistä.

Kaulitse marsipaani leivinpaperin päällä (halkaisija noin 30 cm) tomusokerin avulla ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat ja koristele haluamallasi tavalla.



Pohjan päälle levitetään puolet vadelmakreemistä.



Kreemin päälle levitetään hieman sulaneet mustikat.



Ennen marsipaania levitetään kakun päälle vielä vadelmakreemiä.



Ylijäävästä marsipaanista voi taiteilla vaikkapa pieniä rusetteja.



4 kommenttia:

  1. Oi Nam!
    Mullakin on kohta synttärit, joten saatampa tehdä tuosta ohjeestasi oman versioni silloin. Kesällä kokeilin ensimmäisen kerran marsipaanikuorrutusta ja yllätyin siitä, miten tyylikkään lopputuloksen sillä saa! Vegaanikakuissa toimii oivallisesti, niin ei tarvii mässäillä millään mukakermavaahdoilla.

    -Hanna P.

    VastaaPoista
  2. Kiva jos ohjeesta oli apua! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli todellakin loistava resepti. Pohjasta tuli tosi muhkea, eikä edes halkeillut. Paras juttu oli tuo kreemi - aivan tajuttoman hyvää, eikä tosiaan tarvii käyttää noita mukakermiksiä. Tätä teen toistekin :)

    VastaaPoista