27. elokuuta 2010

Juustokakku







Eilen tein Chocochilin juustokakkua pienin muutoksin. Agar agarin kanssa en jaksanut lähteä pelleilemään vaan laitoin pinnalle mangososetta ihan sellaisenaan. Onnistuin muuten löytämään maustamatonta soijatuorejuustoa Joensuun Prismasta. Omien havaintojeni mukaan siellä on myyty aiemmin vain maustettuja tuorejuustoja.


Juustokakku

200 g Digestive-keksejä
0,5 dl margariinisulaa
1 dl soijamaitoa
1 paketti maustamatonta soijatuorejuustoa
1 purkki maustamatonta soijajogurttia
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu
1,5-2 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:
1 purkki mangoviipaleita sokeriliemessä

Murenna keksit ja lisää joukkoon margariinisula ja soijamaito. Painele keksiseos mahdollisimman tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää jogurtti, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Lisää vielä joukkoon tomusokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia. Vähennä sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun vetäytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Kaada sokeriliemi pois ja soseuta mangoviipaleet. Koristele kakku mangososeella juuri ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Tarviiko kaiken olla soijaa?
    Laitoin sen juustonki maustettuna ku en löytäny muuta :(
    No toivotaan ettei soijaa tarvi >8(

    VastaaPoista
  2. Mullakin on ollut vaikeuksia löytää maustamatonta soijatuorejuustoa. Monesta kaupasta on kyllä joutunut etsimään. Itse en kyllä muuta tähän laittaisi kuin maustamatonta soijatuorejuustoa.

    Sekä jogurtti että maito voivat olla myös kaurapohjaisia, tosin niistä minulla ei ole kokemusta. Luultavasti kuitenkin käyvät tähän kakkuun.

    Vegejuustoa ei ole kai muuna kuin soijapohjaisena? Soijapohjainen juusto lienee siis ainoa vaihtoehto.

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoisesta juustopaketista tässä on kyse? Tofutin purkista? Entä soijajugurtti, minkä kokoinen purkki? Tähänhän sopisi sellainen vähän sokeroitukin, ei tarvitse olla täysin hapanta. Niitä on pienissä ja isoissa purkeissa....

    VastaaPoista
  4. Kiitos huomiosta. Täytyykin tarkentaa reseptiä. Eli Tofutti-paketista on kyse (en muista grammamäärää, mutta sitä ei taida olla kuin yhtä kokoa). Soijajogurttipurkilla tarkoitan sitä isoa purkkia (400-500g). Aiemmin Alpron maustamaton oli paksumpaa koostumukseltaan kuin maustettu, joten maustamaton kävi kakkuun paremmin. Nyt uudistuksen jälkeen taitavat molemmat olla samanlaisia koostumukseltaan, joten ei taida olla väliä, kumpaa käyttää. Muistaakseni Chocochilin Elina mietiskeli, mahtaakohan enää Alpron jogurtit soveltua kakkuun, kun menivät sitä koostumusta muuttamaan... Eiköhän tuo kuitenkin sovi edelleen :)

    VastaaPoista