3. helmikuuta 2012

Runebergintortut


Mielestäni runebergintortun pitää ehdottomasti olla kostea. Mutta siinäpä se haaste onkin - kuinka saada tortuista sopivan kosteita. Meheviä, mutta ei vetisiä. Tällä kertaa dippasin rohkeasti tortut  kahteen desiin vettä ja puoleen desiin rommia. Olin itse tyytyväinen lopputulokseen, mutta täytyy myöntää, että joidenkin makuun nämä saattavat olla liian kosteita. Tortut kannattaa ehdottomasti jättää maustumaan suljettuun rasiaan vähintään vuorokaudeksi, mielellään kahdeksi.

Runebergintortut
12 kpl

200 g margariinia
2 dl sokeria
1 dl soijajogurttia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl murskattuja piparkakkuja
1,5 dl mantelijauhetta/-rouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
n. 0,5 dl soijamaitoa

Kostutus:
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl rommia

Sokerikuorrute:
n. 2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Lisäksi:
vadelmahilloa

  • Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää soijajogurtti. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.  
  • Kiehauta vesi ja sokeri. Mausta rommilla. 
  • Irrota jäähtyneet tortut vuoistaan ja upota tortut kostutusliemeen tai vaihtoehtoisesti kostuta tortut pullasudin avulla. Jätä tortut suljettuun rasiaan maustumaan vähintään vuorokaudeksi. (Rasian pohjalle voi laittaa leivinpaperia, sillä kosteat tortut juuttuvat helposti kiinni rasian pohjaan.)
  • Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Valuta kuorrutetta tortun päälle. Kun kuorrute on jähmettynyt, lisää vadelmahilloa kunkin tortun keskelle.

2 kommenttia:

  1. Naita minunkin piti Runeberginpaivana tehda mutta uunimme oli rikki. Nyt se on korjattu ja tekisi hirveasti mieli kokeilla. Rakastan Runebergintorttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen runebergintorttuja useamman kerran vuodessa, kun ne on niin hyviä! Olin itse tyytyväinen tähän reseptiin. Toivottavasti toimii myös muiden käytössä :)

      Poista