14. helmikuuta 2011

Vaniljamuffinit



Taas resepti Puputyttö ja Vohvelisankari -kirjasta. Pitäisiköhän välillä luoda omia reseptejä? :D Ei voi mitään, sillä kyseisen kirjan kuvat pakottavat kokeilemaan jokaista reseptiä. Jätin kuorrutteen tekemättä, sillä kuppikakkukiintiöni on edelleenkin täynnä. Kuten kirjan tekijä kirjoittaa: "pikkukakkunen on yksinkertainen ja koruton ja silti ihan superhyvä." Rakenne oli todella mainio (päältä hieman rapea, sisältä unelmaisen pehmeä), ja tästä reseptistä voi varmaan kehitellä vaikka mitä, sillä vähän tylsä tämä on tällaisenaan. Seuraava resepti on puolitettu alkuperäisestä, ja siitä riittää kahteentoista muffiniin. Ihmettelin muuten suuresti tuota vanilja-aromin määrää. 24 kuppikakun taikinaan tulee ohjeen mukaan 4 tl eli 20 ml vanilja-aromia. Tämä vastaa 20 teelusikallista vaniljasokeria. Huh! Muffineissa maistui mielestäni liian hallitsevasti vanilja-aromi, joten suosittelen kokeilemaan pienemmällä määrällä.

Vaniljamuffinit

 2,25 dl kaura- tai soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
2,75 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
110 g margariinia (sinistä Keijua)
2 dl sokeria
2 tl vanilja-aromia (suosittelen laittamaan vähemmän. Kokeile 1-1,5 tl)

Sekoita kauramaito ja omenaviinietikka keskenään pienessä kulhossa (ei haittaa, jos maito juoksettuu). Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi (noin 2 minuuttia), ja lisää sitten joukkoon maitoseos, jauhoseos ja vanilja-aromi. Sekoita huolella. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Vohvelisankarin ohjeet joita olen kokeillut ovat minusta kaikki aika äklömakeita, joten jossain vaiheessa tajusin todella vähentää makeutusta.

    VastaaPoista
  2. Teimme eilen tämän vaniljamuffiniresetillä pohjan, paitsi emme käyttäneet vanilja-aromia mitä nyt ihan hiukkasen vanililjasokeria. Maistuivat ihan muffineilta, kenties vannoutuneet lihansyöjät pettyisivät. Omenaviinietikan käyttäminen on yksi vuoden oivalluksista. Sekoitimme joukkoon myös yhden appelsiininkuoren sekä hieman mehua ja toiseen taikinan puolikkaaseen levyllisen suklaarouhetta, ¡Ay, caramba!

    VastaaPoista