23. joulukuuta 2010

Piparipikkukakkuset

Tein Suvin (Keittiö & puutarha) piparipikkukakkusia. Pikkukakkuset olivat juuri niin hyviä kuin Suvi kehui niiden olevan! Jos kuulut niihin ihmisiin, joiden mielestä "piparitaikina on parempaa kuin piparit", niin suosittelen näitä lämpimästi. Minulle tuli ainakin näistä mieleen piparkakkutaikina. Erityisen kivaa oli se, että pikkukakkusiin ei tullut soijajauhoja, kuten aiemmin tekemiini. Soijajauhojen maku nimittäin tunkee pikkuisen läpi muffineista. Teet näitä sitten illanistujaisiin, pikkujouluihin tai jouluaattona jälkiruoaksi, menestys on taattu :)

Laitoin pikkukakkusiin hieman vähemmän mausteita kuin Suvi. Pyytäisin vielä lukijoitani muistamaan, että 1 tl on yhtä kuin 5 ml (tästä lisää juttua, kunhan joulu on saatu vietettyä). Tein kuorrutetta vähän pienemmän satsin, josta riitti juuri ja juuri kahteentoista pikkukakkuseen. Jos haluat kuorrutteen riittävän varmasti joka ikiseen, noudata Suvin reseptiä.


Piparipikkukakkuset

1 dl spelttijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,75 tl inkivääriä
0,75 tl kardemummaa
0,75 tl neilikkaa
ripaus suolaa
100 g margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1,5 dl siirappia

Kuorrute
75 g margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl mehua (esim. appelsiinimehua. Minä käytin mandariini-ananasmehua)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita siihen soijajogurtti ja siirappi. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa reilu 15 minuuttia.
        Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää neste ja vatkaa vielä hetki. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Laita kakkuset rasiaan ja anna olla jääkaapissa mielellään ainakin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti