7. heinäkuuta 2010

Minttusuklaapikkukakkuset



Pikkukakkuset (cupcakes) ovat sitten ihania! Halusin tehdä minttusuklaapikkukakkusia ja vinkkiä otin sekä Chocochilin että Keittiö & Puutarhan pikkukakkusista. Pohjan tein pitkälti samalla reseptillä kuin laku-sitruunapikkukakkusten. Käytin Wiltonin mintunvihreitä muffinivuokia, joita saa nykyään iloksemme myös Tiimarista.


Minttusuklaapikkukakkuset

Taikina:
0,5 dl soijajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
n. 3 riviä tummaa suklaata (Panda)
0,5 dl Marianne-rouhetta
2,5 dl soijamaitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Kuorrute 1:
75 g margariinia
3 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl soijamaitoa

Kuorrute 2:
75 g margariinia
3 dl tomusokeria
3 rkl Marianne-rouhetta
1 rkl soijamaitoa

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja lisää suklaa- ja Marianne-rouhe joukkoon. Kääntele maito ja öljy kevyesti jauhoihin mahdollisimman vähän sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Valmista kuorrutteet omissa astioissaan. Vatkaa aineet keskenään maitoa lukuun ottamatta. Lisää lopuksi tilkka maitoa ja vatkaa tasaiseksi. Valmista molemmat kuorrutteet samalla tavalla - toiseen tulee vain kaakaojauhetta ja toiseen Marianne-rouhetta. Yhdistä kuorrutteet pursottimessa. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

1 kommentti: