25. helmikuuta 2010

Snickers-kakku






(3.8.2015: täältä löydät snickers-kakun päivitetyn reseptin)

Snickers-kakun tekemistä olen suunnitellut jo useamman vuoden. Kylläpä ihminen osaa olla aikaansaamaton! Netissä on jos jonkinmoista Snickers-kakun ohjetta, mutta ei yhtään vegaanista. Siispä omaa reseptiä kehittelemään! Erityisen tyytyväinen olin kuorrutteeseen: hasselpähkinälevite tasoitti hyvin tumman suklaan makua. Nyt tietysti kaikkien huulilla pyörii kysymys: onko se hyvää? Kyllä, oli se. Aivan taivaallisen hyvää ja paras kakku ikinä - näin vaatimattomasti sanottuna :D


Snickers-kakku

Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g sinistä Keijua
2 dl säilykeananasten sokerilientä (tai muuta nestettä)

Kostutus:
1 dl mehua

Suklaakermavaahto:
1 dl vispikermaa (GoGreen tai Sunnuntai)
50 g tummaa suklaata
ripaus: sokeria, vanilliinisokeria, kaakaojauhetta

Kinuski:
1 dl kaurakermaa
1 dl ruokokidesokeria (tai fariinisokeria)

Lisäksi täytteeseen:
1 1/2 dl suolapähkinöitä

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1/2 dl suolapähkinöitä
!/2 dl hasselpähkinälevitettä (käytin Euroshopperin)


  • Valmista ensin pohja. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää sitten sula margariini ja neste joukkoon ja sekoita kevyesti. Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
  • Vatkaa kakkupohjan jäähtyessä kerma vaahdoksi. Rouhi suklaasta pieniä paloja esim. kuorintaveitsellä ja lisää kerman joukkoon. Mausta sokerilla.
  • Valmista seuraavaksi kinuskikastike. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja sekoita, kunnes kinuski sakenee.
  • Leikkaa kakkupohja kahtia ja kostuta molemmat puolet. Kaada kinuskikastike pohjan päälle ja ripottele päälle suolapähkinöitä. Levitä vielä suklaakerma täytteeksi ja laita toinen puoli kakkupohjasta täytteiden päälle.
  • Valmista viimeiseksi kuorrutus. Sulata suklaapaloja vesihauteessa, kunnes sulamatta on enää muutama pieni suklaapala. Nosta suklaa pois vesihauteesta ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon vielä hasselpähkinälevite sekä suolapähkinät. Levitä kuorrute kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin kovettumaan.

20 kommenttia:

  1. Moi!

    Kysymys tuota kinuskia koskien: Osaatko sanoa, kuinka paljon vegaanikinuskin maku eroaa tavakinuskin mausta?

    VastaaPoista
  2. Mun on ehkä aivan pakko leipoa tää kakku ja kehitellä joku juhlapäivä siihen ympärille. Mahtavalta näyttää ja aivan takuulla myös maistuu!
    :)

    Taru

    VastaaPoista
  3. En ole varmaankaan paras henkilö vastaamaan, koska multa puuttuu aika lailla vertailukohta. En ole koskaan valmistanut tai maistanut itse tehtyä kinuskia ennen tätä. Ei tämä maistunut juurikaan miltään mäkkäristä saadulta kinuskilta (jota tuli muinoin mätettyä elimistöön), mutta mitä foorumeilta olen lukenut, eipä maistu kotitekoinen ei-vegaaninenkaan kinuski. Uskaltaisinpa melkeen heittää sellasen arvauksen, että ei tämä ei-vegaanisesta, kotitekoisesta kinuskista juurikaan eroa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Taru :) En voi muuta kuin suositella :)

    VastaaPoista
  5. Minulla on ollut ongelma saada kaurakermasta valmistettava kinuski yhtä paksuksi, kuin normaalisti sen pitäisi olla. Oletko huomannut eroa soija- ja kaurakerman välillä, että kumpi toimisi paremmin kinuskissa? Mun edellinen kokemus kaurakermasta tehdystä kinuskista oli, että se valui alas kakun päältä. Hyvää mutta löysää! Keitin sitä kuitenkin kiitettävät 20 min.

    VastaaPoista
  6. Loistavan näköinen kakku!
    On ollut kauan mielessä väsätä joku kerta tämä kakku, suklaa-kinuska-maapähkinä-yhdistelmä on jotain liian hyvää..
    Suklaapatukka-aiheisia kakkuja olis muutenkin tarkoitus joku kerta suunnitella, ekana listalla Bounty-kakku!

    VastaaPoista
  7. Ihana ohje!! Tein tällä reseptillä kakkupohjan viikonlopun viettoon, mutta sovelsin ja tein suklaamousse+karpalokakun, josta tuli kyllä epävegaaninen sinisen taviskerman kanssa. Vähän hankaluutta tuotti leikkuu, sillä yksi kerros mureni ja kostuketta piti laittaa aika reilusti. Mutta paras munaton ohje mitä olen testannut! <3 Kiitos! Ensi kerralla varmaan sitten snickersillä..

    VastaaPoista
  8. Piti tulla ihan vastavierailulle, ja tämä kakku! Siis ihan pakko testata! ... Nyt vaan pitää keksiä jokin juhla, että saa kakulle syöjiä, miehen kanssa tuskin kahdestaan pystymme siihen.

    VastaaPoista
  9. Ei mä en kestä näitä kaikkia ihania suklaakakkuohjeita! Lauantaina ajattelin leipoa, mutta valinnanvaikeus on suuri. Taidan kuitenkin päätyä tähän Snickersiin. Ah.

    VastaaPoista
  10. Pohjasta tuli kauhean mureneva... oliskohan pitäny pikkusen enemmän nestettä olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vegaanisten kakkupohjien yleinen ongelma on murenevaisuus. Useamman kerran täytekakkupohja on minullakin murentunut, mutta olen saanut kuitenkin kasattua paloista pohjan, joka sitten on jäänyt täytteiden ja kuorrutteiden peittoon. En kuitenkaan muista, että minulla olisi ollut vastaavaa ongelmaa tällä reseptillä.

      Vaikea sanoa, olisiko nestettä pitänyt olla enemmän - vai vähemmän.

      Saattaa olla, että pohjan taikinaan kannattaisi lisätä sidosaineeksi yksi banaani tai desi soijajogurttia. Näin kakkupohja pysyisi varmasti paremmin kasassa. Kiitos siis kommentista! Täytyy korjata reseptiä.

      Poista
    2. moi! oli tosi hyvää kakkua. mutta liian makeaa.

      Poista
  11. Jos ei tee omatekoista kinuskia ja ostaisi kaupasta niin paljon sitä tarvitsisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi desiä riittää varmasti, eli pienin purkki, mitä kaupasta löytyy. Siitäkin jää varmasti vähän yli.

      Poista
  12. Voih, mieheni lempi suklaa on ehdottomasti snickers, tai no oli ennen kuin taloutemme muuttui vegaaniseksi. Tällä voisinkin yllättää hänet joku päivä :)

    VastaaPoista
  13. Tää pitää testata! Osaatko sanoo, monelleko tosta riittää? On bileet tulossa, ja tietty kaikkien pitää saada oma pala syödäkseen, vähintään yks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, minkähän verran peruskakusta tulee paloja, kun vuoan halkaisija on 22-24 cm... Kakku on kyllä todella tuhtia, joten kyllä tästä kymmenelle pitäisi riittää. Pitäisipä tehdä tätä kaakkua pitkästä aikaa ja tarkentaa samalla palojen määrä :)

      Poista
  14. Tein eilen tämän kakun niin, että lisäsin tuon yhden muussatun banaanin pohjaan loppuvaiheessa, eli samalla kuin margariinin ja nesteen, eikä näin tekemällä murentunut se pohja yhtään! Ja aivan ihana kakku oli. Kiitos reseptistä ja inspaavasta blogista!

    VastaaPoista
  15. Tein tämän tänään. Maussa ei ole moittimista, pohjaa jatkokehittäisin. tällä ohjeella n. 20 cm halkasijaltaan olevaan vuokaan tehtynä onnettoman pieni ja murenee. Veikkaan et ruokalusikallisella soijajugua/ puolikkaalla banskulla saa pysymään kasassa paremmin.

    Kinuskiin käytin soijavispiä (alpron) ja vaikkakin oli aika juoksevaa, niin toimi muutoin.

    Ihanan makusta, kiitos paljon!

    VastaaPoista
  16. Oon tekemässä 26cm vuokaan. Onko yritys tuomittu epäonnistumaan? Mietin vaan pysyykö kasassa ja pitäiskö aineiden määriä muuttaa radikaalisti. Oon aina huono muuttaan kakkujen mittasuhteita :/

    VastaaPoista