26. tammikuuta 2010

Chocochilin chilibataatti


Chocochilin mahtava resepti bataattichilistä täällä.


Chili-bataatti

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 bataatti (450-600 g)
1-2 punaista chiliä
öljyä
1 tl jeeraa
500 g tomaattimurskaa (luomu)
n. 5 dl vettä
2 tomaattia
1 tlk kidneypapuja
ripaus oreganoa ja basilikaa
0,5 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Hienonna myös chilit. Jos haluat ruoasta tulista, laita myös siemenet ruokaan.*** Kaafda kattilan pohjalle hieman öljyä ja kuullota sipulit. Lisää jeera ja sekoita vielä hetki. Lisää kattilaan bataatti, chilit, tomaattimurska ja vesi. Kun bataatit ovat hieman pehmenneitä, lisää kuutioidut tomaatit, pavut ja mausteet. Keitä, kunnes bataatin palat ovat kypsiä.

*** Ensimmäisellä kerralla laitoin yhden chilin siemenineen ja ruoasta tuli todella tulista. Seuraavalla kerralla laitoin yhden hieman pienemmän chilin, jottei ruoasta tulisi aivan niin tulista. Mutta ruoastapa ei tullut juuri lainkaan tulista! Chileissä on kai sitten eroja? Molemmat olivat punaisia chilejä... Tiedä sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti