19. marraskuuta 2009

Suklaatäytekakku












Isänpäivän suklaakakku

Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl hedelmäsosetta (esim. banaani)
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijamaitoa

Vuokaan:
sinistä Keijua
korppujauhoja

Kostutus:
0,5 dl säilykepersikoiden sokerilientä

Täyte ja kuorrutus:
0,5-1 purkki omena-persikkapilttiä
1 prk GoGreen vispiä
2 dl maustamatonta Alpron jogurttia
säilykepersikoita (pieni purkki olisi varmaan riittänyt)
sokeria
vaniljasokeria
75-100 g tummaa suklaata

Koristeeksi:
rouhittua tummaa suklaata

Valmistelut: Laita soijasogurtti yöksi valumaan.

Seuraavana päivänä: Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hedelmäsose, öljy ja soijamaito samalla hyvin sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja kostuta sokeriliemellä.

Valmista sitten täyte ja kuorrute. Vaahdota ensin kerma. Jaa kerma puoliksi, kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen kulhoon valutettu jogurtti sekä paloitellut persikat. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla tarpeen mukaan. Kakun täyte on valmis.

Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä ohuena nauhana toiseen kulhoon, kerman joukkoon. Tästä syntyi kuorrute.

Sitten alkaa kakun kasaaminen. Levitä pohjalevylle hedelmäpilttiä ja persikka-kermatäyte. Nosta kansi pohjalevyn päälle ja koristele suklaisella kermalla. Anna kakun vetäytyä viileässä ainakin muutama tunti ennen tarjoilua, mielellään yön yli. Koristele suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti