14. lokakuuta 2009

Puolukkapiirakka





Joululta maistuvan ja tuoksuvan puolukkapiirakan resepti löytyy myöskin Hedelmäpommi-blogista. Todella harmi, että blogia ei enää päivitetä. Teen tätä puolukkapiirakkaa viimeistään joulupöytään, sen verran hyvää oli. Piirakkaa tulee pellillinen, joten sitä sopii valmistaa isommallekin vierasjoukolle. Meillä tämä meni kyllä pienessäkin porukassa päivässä ;)


Puolukkapiirakka

(pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
2-3 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia (sinistä Keijua tai juoksevaa margariinia)
2 dl kauravaniljakastiketta (Oatly/Sunnuntai)
3 dl puolukoita survottuna

pinnalle:
1 dl puolukoita (loput pakastepussista)
tomusokeria
vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini, kauravaniljakastike sekä puolukkasurvos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle puolukoita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Levitä jäähtyneen piirakan päälle vedestä ja tomusokerista valmistettu kuorrute. Kun kuorrute on kovettunut, leikkaa neliöiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti